×
Meniu

INTERVENȚIA RECUPERATIV-TERAPEUTICĂ PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI MULTIPLE

CEIS ORFEU (gradinita)
INTERVENȚIA RECUPERATIV-TERAPEUTICĂ PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI MULTIPLE (monografie, 375 p.)
Autori:
Dr. habilitat, Aurelia Racu, dr.conf., Doru Vlad Popovici,
dr. conf., Anatol Danii, dr conf., Virginia Crețu
Monografia este aprobată pentru editare de Ministerul educației.
În monografie sunt prezentate rezultatele diagnosticării și terapiei recupeatorii a copilului cu dizbilităi multiple și asociate, accentul fiind pus pe socializarea și incluziunea acestor persoane în comunitate. Sunt abordate probleme privind adaptarea socială și școlară, formarea deprinderilor de comunicare, asistență psihopedagogică și medico-socială a persoanelor cu dizabilități multiple și asociate.
Cartea prezintă interes pentru pedagogi, psihologi, medici, logopezi, se adresează tuturor speialiștilor implicați în recuperarea copiilor cu dizabilități, studenților de la facultățile de pedagogie, medicină, psihologie.
Totodată, menționăm că lucrarea nominalizată este un supot șiințifico-metodologic considerabil și stă la baza organizării  activitaților educaționale și terapeutco-recupeatorie cu copiii diagnosticați cu dizabilități mintale severe și multiple din IET a CEÎS „Orfeu”.
Aducem sincere mulțumiri savanților din RM și România, autori a prezentei lucrări, pentru eforurile depuse la elaborarea și editarea monografiei.