×
Meniu

Seminar instructiv-metodic pentru cadrele didactice din instituție cu subiectul „Implementarea standardelor de competență profesională ale cadrelor didactice din învățământul general”

„Ai toată viața un școlar pe care niciodată nu trebuie să-l pierzi din ochi: tu însuți!” (proverb arab)
Într-o societate aflată în continuă schimbare, învățarea permanentă nu mai este un lux, ci o condiție necesară pentru adaptarea la cerințele profesionale, sociale, economice și informaționale ale ariei de activitate în care evoluează specialiștii din fiecare domeniu.
Formarea continuă a cadrelor didactice are un real impact asupra sistemului educațional și favorizează creșterea expertizei pregătirii profesionale, instalarea profesionalismului în domeniu.
Aceste activități trebuie orientate spre noi roluri și competențe pe care trebuie să le dețină cadrele didactice și care derivă din extinderea rolului școlii în comunitate, precum și din elaborarea noilor standarde pentru profesia didactică. Profesorii au o meserie din ce în ce mai complexă. Responsabilităţile profesorilor sunt în creştere, accentul fiind pus pe îmbunătăţirea calităţii formării profesorilor, iar eforturile acestora sunt susţinute prin perfecţionarea profesională continuă.
Seminar instructiv-metodic pentru cadrele didactice din instituție cu subiectul „Implementarea standardelor de competență profesională ale cadrelor didactice din învățământul general”.
Coordonatori: Bugan Natalia, director
Duda Victoria, director adjunct
Formatori: Leah Ana, Lesnic Virginia, Grosu Iuliana, Mereacre Tatiana, Drozdova Irina, Stratulat Tamara.